Az egész testre irányuló aromaterápiás masszázs célja az illóolajok felszívódásának elősegítése. Masszázsban a lazító, bőr véráramlást serkentő, felmelegítő masszázstechnikáknak központi szerepe van. Kemény, erős mozdulatokat, fogásokat nem alkalmaznak a kezelés során.Az illóolaj a felmelegített bőrön keresztül felszívódva és belélegzéssel jut a szervezetünkbe. Levendula illóolaj hatása:Lelki állapotunkra; nyugtató és kiegyensúlyozó, csökkenti a heves érzelmeket, ideges aggódást, álmatlanságot, oldja a stresszes állapotot.Bőrűnkre; segíti a sejtregenerációt, új egészséges bőr kialakulását, eredményesen támadja meg a bőrön található élősködőket. Testi és lelkei értelemben tisztít, antibiotikus tulajdonságokkal rendelkezik.

Az ayurvédikus orvostudomány ("ayurveda") a világ egyik legrégebbi holisztikus gyógyító rendszere. Több, mint 3000 évvel ezelőtt fejlesztették ki Indiában. Ez azon a meggyőződésen alapul, hogy az egészség a test és a szellem közötti kényes egyensúlytól függ. Fő célja az egészség elősegítése.

Az ayurvéda masszázs mélyen relaxáló masszázs táplálja a szöveteket, a sejteket és az energiacsatornákat, az izmok mély regenerációját, a lélek relaxációját és nyugalmát. Az alkalmazott speciális olaj összetevői támogatják a masszázs céljának elérését, a harmónia és egyensúly megteremtését, ezen keresztül az egészség megőrzését.

Szalonunkban elérhető egésztestre, fejre és hátra irányuló ayurvédikus masszázs.    

Élvezze nálunk a gyengéd masszázst, keleti zenét és finom illatokat!

"A mozgásszervi megbetegedéseket könnyebb megelőzni, mint később gyógyítani."

 

Mi a különbség a hagyományos masszázs és a gyógymasszázs között?

Gyógymasszásra olyan esetekben van szükség, amikor fájdalom (pl. mozgásszervi, ízületi) lép fel és ezt meg akarjuk szüntetni. A gyógymasszázs funkciójából adódóan alapvetően a problémás testrészre koncentrál, feladata a fájdalom körfolyamatának megszakítása, hatását akkor tudja jótékonyan kifejteni, ha rendszeresen, meghatározott kezelési terv szerint történik a masszázs igénybevétele.

 

A lávaköves masszázs jelenkori változata az amerikai indiánok, indiaiak és egyes források szerint a magyar sámánok által használt forró kövekkel végzett gyógyításon alapul. A lávaköves masszázs egy átmozgató olajos masszázzsal indul, majd a 40-60 C fokra melegített kövekkel masszírozzák a test meghatározott pontjait. Ezután a kövek a feszült testrészekre kerülnek, hogy lazítsák a szöveteket. A lávaköves masszázs egy speciális meleg és masszázs terápia együttesen, amely nyugtatja a testet és a lelket, kellemes élményt nyújt a pihenni vágyók számára.

Először szemcsés csokoládéval tisztítjuk, radírozzuk a bőrét, majd magas kakaótartalmú csoki krémmel jól átmasszírozzuk, bedolgozzuk a testbe a tápanyagokat a vitaminokat, a vasat és az ásványi anyagokat.

Az eredmény: baba simaságú selymes, mélyen hidratált és revitalizált bőr.

A kezelés endorfin termelő hatásának köszönhetően Ön boldogan kortyolgathatja az ajándékba kapott forró csokit a masszázs végén. A 1,5 órás kezelés ára tartalmaz testradírt, az 1 órás kezeléshez külön kell kérni és nincs benne az árban.

Ayurveda egyik különleges masszázsfajtája. A kezelés előkészítő részében ayurvéda olajos masszázzsal történik a test és lélek előkészítése, majd ezt követően forró tejbe mártott főtt rizzsel töltött labdacsokkal egyenletesen dörzsölik a testet. A kezelés során krémszerű réteg képződik a bőrfelületen, amely gazdag vitaminokban- az alkalmazott rizs B-vitaminokat, fehérjét, rostokat, mangánt, magnéziumot, vasat, cinket, folsavat, kalciumot, szelént és E-, K-, B1, B3, B6 esszenciális aminosavakat tartalmaz. A hatóanyag a masszázs segítségével a bőrön keresztül felszívódva fejti ki fiatalító, bőrtápláló és nyugtató hatását.

A svéd masszázs a legelterjedtebb és legnépszerűbb masszázs Európában. A klasszikus svéd masszázs öt alapfogásból épül fel, ezek: simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés, vibráció (más néven rezegtetés). Több wellness masszázs is a svéd technika elemeire épül. Alkalmazásának a célja kettős, egyrészt szolgálhatja az aktív feltöltődést, felfrissülést másrészt konkrét problémák megoldásához is hozzájárulhat, mint, pl. fájdalomcsillapítás, görcsoldás, krónikus fáradság, izmok állapotának javítása. A svéd masszázst terápiaként is lehet használni ízületi, izom fájdalom csökkentésére.

Fel