Thai masszázs

Távol-keleti, ősi, tradicionális masszázsfajta, amely több ezeréves hagyományokon alapul. A thai masszázs egyik alappillére a jóga. Számos jóga technikát, elméleti megközelítést alkalmaz. A thai masszázs szemben a nyugati masszázzsal, több embertestet feltételez, az öt kosa (test), belülről kifelé, a sűrűbbtől a finomabb test felé haladva: 1. fizikai test, 2. energiatest, 3. mentális test (gondolatok), 4. tudatalatti test (érzelmek, emlékek), 5. spirituális test (élmények, valódi örömök). A testek egymásra kölcsönhatással vannak. A finomabb testek hatnak a sűrűbbekre, tehát a legfinomabb spirituális test átjárja az összes testet. A thai masszázs az energiatestet kezeli, a nyugati masszázs a fizikai testben gondolkodik.  A thai masszázs a thai energiavonal-rendszeren keresztül avatkozik be a páciens energetikai rendszerébe.

A thai masszázs célja az energiavonalakon, terápiás pontokon keresztül az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével a szabad energiaáramlás biztosítása. Ez hatással van a fizikai testre, fájdalmak és merevségek oldására, rugalmas, hajlékony, elengedett testi és lelki állapot létrehozására.

 


 

 

Tradicionális Thai Masszázs

A vendég laza, kényelmes masszázs ruhába öltözik, és egy matracon fekszik. A thai masszázs alapvetően a Sen- (energia) vonalakat követi a testen és megfelelő ritmussal végzett masszázst, akupresszúrát, gyengéd csavarásokat, nyújtásokat tartalmaz. Az ízületeket ellazítja és felszabadítja, az izmokat nyújtja. A Thai masszázs a nyújtás, nyomás és relaxáció művészete. A masszőr az egyes mozdulatokat úgy alkalmazza, hogy megfelelően ellazítsa az ízületeket. A thai masszázzsal a masszőr a belső szerveket élénkíti, serkenti, a vitalitást növeli és így a mély nyugalom állapota érhető el. A nyirok-funkciók serkentése által, a hagyományos thai masszázs hozzájárul a test méregtelenítéséhez, az immun-rendszer erősítéséhez, a hajlékonyság előmozdításával pedig a betegségek és/vagy sérülések megelőzéséhez. 


   

 

Gyógynövény-gőzös Thai masszázs (Herbál masszázs)

A gyógynövény-gőzös (párás) masszázs a testre helyezett borogatás-labdával és Thai-jóga nyújtások összehangolt sorozatából áll, melynek során a masszőr hagyományosan gőzölt meleg gyógynövényes textillabdákat nyom a testre - ezek közvetlenül Thaiföldről származnak. A 14 fajta ázsiai gyógynövényt tartalmazó, speciális textilanyagba csomagolt, aromamelegítővel felgőzölt labdával masszírozva a fáradt területeket, fájdalomcsillapító, izomlazító hatást érünk el, és miután a hő mélyen behatol a testbe, ezáltal a legközvetlenebb módon szünteti meg a letapadásokat, feszültséget, vagy éppen izomlázat. A borogató-labdákat a test egyes fájdalmas részeire közvetlen módon is lehet alkalmazni, vagy a test teljes felületén a test energia-áramlásának helyes irányban történő kibontása, támogatása érdekében is.

 

Aromaterápiás Olajmasszázs

Az aromaterápiás olajmasszázs is teljes testmasszázst jelent egy erre a célra kialakított masszázságyon. Az illóolajok, az érintés és a szaglás érzékszerveit felhasználva fejtik ki jótékony hatásukat közvetlenül a bőrön keresztül. A masszőr olyan aromaterápiás olajt alkalmaz a testen, amely nyugtatja az idegeket, méregteleníti a testet és megfiatalítja a szellemet, stimulálja a vérkeringést, az illóolajok pedig felszívódva, az orron át belélegezve hatnak. A feszült izmokat is ellazítja, javítja a keringést és nyugtatja a testet.

 

Thai Talpmasszázs (Reflexológia)

A Thai Talpmasszázs a talp és az alsó lábszár masszázsa, mely kézzel való nyújtás és masszírozás által a Sen (energia) vonalak „felnyitását" foglalja magában. A talpmasszázsra egy kényelmes, dönthető masszázsszékben kerül sor. A masszázshoz egy erre a célra kialakított, speciális pálcát használunk a talpakon elhelyezkedő - az egyes belső szervekkel kölcsönhatásban lévő - reflex-pontokat hatékonyabb stimulálása érdekében. A masszőrök a talptól fölfelé haladva a vádlin keresztül, az akupresszúrás pontok nyomásával jutnak el a térdig, végezetül a felsőtestet és a fejet is átnyomkodják. A thai talpmasszázs szervekre, a keringésre és a végtagokra természetes módon jótékonyan hat. Ennek a masszázs típusnak egész Ázsiában nyugtató és a testet energiával feltöltő hatást tulajdonítanak. A thai talpmasszázs javítja a keringést a lábakban és a kezekben, segít a méregtelenítésben és erősíti az immun-rendszert, enyhíti az alsólábszár és a talp fájdalmait. A masszázs után úgy érezzük magunkat, mintha kicseréltek volna bennünket, is szinte a "föld felett" járunk.

 

Árak itt.

Fel